ورود سه شنبه ، 21 آبان ، 1398

کد خبر: 541   |  دفعات بازدید : 2159   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

06 مرداد, 1395
نشست خبری مربوط به نحوه پذیرش دوره‌های باآزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی با حضور سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مرکز سنجش و پذیرش امروز برگزار شد.
نحوه ثبت‌نام در رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید مجتبی علوی فاضل در این نشست گفت: «پذیرش در مقاطع کاردانی،کارشناسی و دکتری حرفه‌ای از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می‌شود. افراد بر اساس رتبه و نمره می‌توانند از طریق شرکت در یک آزمون سراسری هم برای دانشگاه‌های سراسری و هم دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته کنند. داوطلبان بعد از اعلام نتایج اولیه می‌توانند با مراجعه به سایتhttp://www.azmoon.org انتخاب رشته جداگانه‌ای برای رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی انجام دهند.»

او افزود: «اعلام پذیرش داوطلبان در رشته‌های آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش و آموزش کشور اغلب شامل رشته‌هایی نظیر علوم پزشکی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی و ... است. تنها سه الی چهار درصد همه رشته‌‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی شامل پذیرش از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش شدند.»

علوی فاضل گفت: «بر اساس نتایج سال‌های گذشته اختلاف نمره بین پذیرفته شدگان دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی یا وجود ندارد، یا بسیار اندک است. به عنوان مثال در رشته پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران افرادی قبول شدند که نمره آنها بالاتر از پذیرفته‌شدگان پزشکی دانشگاه‌های دولتی در شهرستان‌ها بود.»

او درباره خود کنترلی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «سال گذشته با کمک ارگان‌های نظارتی توانستیم یک تیم تشکیلاتی جعل پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی را کشف و خنثی کنند. متهمان دستگیر شدند و اکنون پرونده آنها در حال گذراندن مراحل قضائی است. این افراد با دریافت مبالغی گزاف به افراد قول قبولی در رشته‌های گروه علوم‌پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی را می‌دادند از خانواده‌ها می‌خواهیم اگر به مواردی از این دست برخورد کردند به مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی و یا به حراست دانشگاه اطلاع دهند.»

نتایج کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی نیمه دوم شهریور اعلام می‌شود

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره کد رشته‌های بدون آزمون گفت: «سامانه ثبت‌نام دوره‌های بدون آزمون از نیمه دوم مرداد فعال می‌شود و همه متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه http://www.azmoon.orgدر دوره‌های بدون آزمون شرکت کنند. با این دوره‌ها سد کنکور برای 97درصد از رشته‌‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی شکسته شده و این امکان فراهم شد که هر فرد بتواند شهر یا رشته‌محل مورد علاقه خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. این افتخار مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی و نظام آموزش عالی کشور است که افراد بویژه خواهران بتوانند در شهر محل سکونت خود مشغول به تخصیل شوند.»

او درباره آزمون کارشناسی ارشد گفت: «این آزمون با موفقیت برگزار شد و تصحیح اوراق آن مراحل پایانی خود را می‌گذراند علت زمان‌بر بودن تصحیح اوراق در بعضی رشته‌ها به ویژه رشته‌های هنر این است که آزمون شامل سوالات تشریحی نیز می‌شد نتایج کارشناسی ارشد نیمه دوم شهریور اعلام می‌شود.»

دوره‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد مخصوص فارغ‌التحصیلان ممتاز است

علوی فاضل درباره دوره‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «دوره‌های بدون آزمون مخصوص فارغ‌التحصیلان ممتاز است و اکنون در مرحله بررسی سوابق تحصیلی و استعلام مدارک داوطلبان قرار دارد نتایج دوره‌های بدون آزمون نیز هم‌زمان با دوره‌های با آزمون نیمه دوم شهریور اعلام می‌شود.»

او ادامه داد: «در دوره‌های بدون آزمون کاردانی و کارشناسی ارشد تعداد متقاضیان در بعضی از کد رشته‌‌محل‌ها از ظرفیت دانشگاه کمتر است البته ظرفیت رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در همه مقاطع براساس مصوبات و مجوزهای قانونی است در دوره‌های بدون آزمون کاردانی و کارشناسی فرد بلافاصله پس از تأیید ثبت‌نام در سامانه می‌تواند با در دست داشتن مدارک مربوط به واحد مورد نظر مراجعه و در آن واحد ثبت‌نام کند.»

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره نتایج دوره دکتری تخصصی گفت: «نتایج کتبی این دوره‌ها اعلام شد و مصاحبه‌های علمی آن در حال انجام است این مصاحبه‌ها تا 21 مرداد تمام می‌شود. اسامی پذیرفته شدگان بر اساس اعمال 75 درصد نمره کتبی و 25 درصد نمره مصاحبه نیمه دوم شهریور اعلام می‌شود مصاحبه دوره‌های دکتری پژوهش‌محور نیز در حال انجام است و نتایج نهایی آن همزمان با دوره دکتری تخصصی اعلام خواهد شد.»

همه رشته‌محل‌های دفترچه پذیرش آزمون دانشگاه آزاد اسلامی سال 95 مجوز دارند

او درباره ممیزی رشته محل‌های دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «همه کد رشته‌محل‌های دفترچه پذیرش آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در سال 95 دارای مجوز هستند و هیچ رشته فاقد مجوز نداریم. بر اساس سیاست کیفی‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی برای ارتقای رشته‌ها آبان سال گذشته به طور داوطلبانه کار ارزیابی کیفیت و ممیزی رشته‌‌محل‌ها را آغاز کرد. گروهی از کارشناسان خبره آموزشی با حضور در همه استان‌ها همه پرونده‌ها را بررسی کردند به مراکز و واحدهایی که برای تأیید تعدادی از کد رشته‌ محل‌های خود به جذب هیات علمی نیاز داشتند فرصتی داده شد تا نواقص موجود را رفع کنند.»

سخنگوی دانشگاه آزاد گفت: «مرحله دوم مییزی رشته‌محل‌های این دانشگاه نیز آغاز شده و امیدواریم به زودی و تا شهریور نتایج آن اعلام شود. هر کدام از واحدهای این دانشگاه که استانداردهای مربوط به ارتقا سطح کیفی را اعمال نکرده باشند با آنها برخورد می شود و حتی ممکن است ظرفیت کدرشته محل های برخی از این واحدها نیز صفر شود. بیش از 90 درصد ممیزی‌ها انجام شده و 10 درصد باقی‌مانده مربوط به اصلاحاتی است که استان‌ها باید انجام دهند. سعی شد به گونه‌ای عمل شود که علاوه‌بر رعایت حقوق داوطلبان مقررات نیز رعایت شود

او ادامه داد: «پیش‌بینی می‌کنیم بر اساس ممیزی‌های این دانشگاه، ظرفیت برخی از کدرشته محل‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کاهش پیدا کند چرا که نمی‌خواهیم کمیت فدای کیفیت شود

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «ملاک و معیار این دانشگاه، اجرای قانون است، قانون می‌گوید رشته‌های این دانشگاه و حتی رشته‌های دیگر دانشگاه‌های کشور بر اساس ضوابط دفاتر شورای گسترش وزارت‌خانه‌های علوم و بهداشت تصویب می‌شود اما طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، اگر این دو وزارتخانه برای تصویب رشته‌های دانشگاه‌ها زمان زیادی را صرف کنند و رسیدگی انجام شود، کمیته سه نفره متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم یا بهداشت و نماینده دانشگاه آزاد می‌تواند رشته‌ها را مصوب کند