ورود پنجشنبه ، 30 خرداد ، 1398

کد خبر: 429   |  دفعات بازدید : 1384   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

آئین وحدت حوزه ودانشگاه در واحد کازرون برگزارگردید

02 دي, 1394

آئین وحدت حوزه ودانشگاه در واحد کازرون برگزارگردید

به گزارش خبر نگارخبرگزاری آنا ،نشست وحدت حوزه ودانشگا باحضورآیت الله بنیادی، حجت الاسلام خرسند امام جمعه کازرون، رؤسا و استادان دانشگاه های کازرون و مدیر و جمعی از طلاب حوزه علمیه شهرستان در واحد کازرون برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر خاتم ساز سرپرست واحد کازرن با گرامی داشت سالروز وحدت حوزه ودانشگاه با اشاره به تاریخچه دانشگاه آزاداسلامی گفت:دانشگاه آزاد از رویشهای انقلاب است ونوع خدمات علمی،فرهنگی ومعنوی این مرکزدرجامعه بیانگر اتحاد وحدت وهمکاری با دیگر مراکز علمی فرهنگی است.

سرپرست واحد کازرون افزود:این واحد دانشگاهی با داشتن شش هزارپانصد نفردانشجو در قالب85رشته،کارشناسی،کارشناسی ارشد ودکترا دارای 175 عضوهیات علمی تمام وقت توانسته درتمام عرصه های علمی،فرهنگی گام بردارد.

سپس خرسند امام جمعه کازرون با اشاره به جوّ صمیمی جلسه اظهار داشت:بحث وحدت حوزه و دانشگاه یکی از آرزوها و آمال امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری و همه ی دل سوزان نظام اسلامی بوده و هنوز هم هست.این بحث یک تاکتیک نیست بلکه یک مسأله ی استراتژیک است.

وی با بیان اینکه افراد بزرگی چون شهید مفتح ، شهید بهشتی ، شهید مطهری و شهید باهنر در این وادی قدم گذاشتند اظهارکرد: راه عملی وحدت را خودشان طی کردند.امّا خلأ وجودی این عزیزان چه در حوزه و چه در دانشگاه احساس می شود.ما اکنون به جز مقام معظم رهبری که این ضرورت را تشخیص داده اند و در این راه وقت می گذارند،شخص خاصی نداریم.

خرسندافزود: ارتباط دانشجویان و اساتید را جزو برنامه های دائمی خود میدانند.شخصیت دیگری حتی از مسؤولان سیاسی کشور ، در دولت های مختلف ، این دغدغه را به صورت جدی نداشته است. در شعار این را فریاد می زنند ولی جزو اولویت های آنها نبوده ونیست.

امام جمعه ی کازرن اظهارداشت: منظور از وحدت، یکی شدن حوزه و دانشگاه نیست زیرا نه شدنی است و نه باید بشود. اما یک سری علوم دانشگاه متولی آن است و یک سری علوم هم حوزه متولی است.رسالت مشترک این دو مرکز علمی و شناخت نیازها به تشخیص مقتضیات زمان و پاسخ گویی به این نیاز هاست

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به دلایل جدایی حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت:باید ببینیم که دلایل جدایی این دو نهاد چه بوده که بعد ضرورت وحدت احساس شده است.تشخیص این امر کار سختی نیست.در گذشته دانشگاه ها جدایی از ایدئولوژی را ترویج می داده اند همان طور که مثلا داشتن حجاب در دانشگاه در کشوری مثل فرانسه به دلیل این که آن را نماد ایدئولوژی می دانند ممنوع است.در گذشته بنیان دانشگاه غیر دینی بوده ولی اساس تفکرات حوزه دینی است.

امام جمعه کازرون افزود : نمی خواهم بگویم که هنوز هم همین گونه است ولی واقعیتی که وجود دارد این است که هنوز هم رگه هایی از ضدیت با دین به ویژه در تفکرات برخی اساتید دانشگاه وجود دارد که قابل انکار هم نیست. از آن طرف هم در حوزه رگه هایی از تحجر وجود دارد.دشمن هم به این موضوع دامن می زند که دانشگاهیان را نسبت به حوزویان و حوزویان را نسبت به دانشگاهیان بدبین کنند.

خرسند گفت: اولین گام برای وحدت این است که بحث نفوذ را جدی بگیریم. چه نفوذ در حوزه و چه نفوذ در دانشگاه.نفوذ که فقط نفوذ سیاسی نیست.

حجت الاسلام و المسلمین خرسند با اشاره به برخی آسیب ها و تهدید های وحدت بین این دو مرکزگفت: انزوا طلبی درحوزه و دین گریزی در دانشگاه یک تهدید جدی است. نباید این مسأله جا بیفتد که یکدیگر را متهم به این عناوین کنند.اوّلین وظیفه ای که این دو نهاد در قبال یکدیگر دارند این است که به جای ایجاد کردن ستاد ها و نهادهای موازی ، نهاد یا ستادی تشکیل شود که واقعا به صورت عملیاتی همکاری های متقابل را انجام دهد.

وی افزود: مدرسین عالی رتبه ی حوزه در دانشگاه ها کرسی تدریس بر گزار کنند ودر زمینه ی علوم انسانی هم دانشگاه ها می توانند به حوزه کمک کنند و از آن طرف هم حوزه بایستی مبانی اسلامی را در علوم انسانی وارد کند.البته بایستی مبلغینی مخصوص دانشگاه پرورش داده شود،چرا که هر منبری به درد محیط های دانشگاهی نمی خورد.

آئین وحدت حوزه ودانشگاه در واحد کازرون برگزارگردیدآئین وحدت حوزه ودانشگاه در واحد کازرون برگزارگردیدآئین وحدت حوزه ودانشگاه در واحد کازرون برگزارگردید